Wakibi | Redactie

Wakibi is een microfinancieringsplatform dat haar deelnemers toelaat leningen te verstrekken aan kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. De stichting heeft slechts één betaalde werknemer: de directeur. Die wordt gesponsord door externe partijen. Hierdoor komen de leningen voor de volle 100% bij de leners terecht en blijft er geen cent aan de strijkstok plakken.

Opdracht

Hertalingen, interviews,
nieuwsbrieven, eindredactie

drager

Website

periode

2019 - 2020

Share

Wakibi, Nederlands microfinancieringsplatform
Wakibi is het kleine broertje van het uit de VS afkomstige Kiva, dat de steun geniet van Oprah Winfrey en Bill Gates. Met de Nederlandse variant wil Kiva haar doelgroep gerichter benaderen en aanzetten tot actie. Hiervoor moest de content hertaald worden en dat is waarom Wakibi me benaderde. Intussen schrijf ik niet alleen hertalingen, maar maak ik ook interviews, nieuwsbrieven en persberichten.

Staaltjes Tekst

WAARSCHUWING

Kitty Kilian

Oprichter

De Blogacademie

Laat je niet in de luren leggen

 

Van den broeck lijkt één en al wellevendheid, met die zachte Vlaamse tongval, en dan schrijft ze nog copy over HUISDIEREN ook. Met haar hondje en haar drie kippen. Maar trap er niet in!

Want ze schrijft helder en luchtig, goed gestructureerd en uiterst geestig een vileine testimonial over jou, als je niet uitkijkt. Een woeste homepage, ook mogelijk. Of een overdonderende verkooppagina, die nog scoort in Google óók.