Interview met

Liesje de Bruyn

Liesje de Bruyn is een goed voorbeeld van iemand die haar niche 100% vanuit het hart koos. Naast haar vaste job als naaidocent heeft ze een webshop waar ze lingeriepatronen voor particulieren verkoopt. ‘Toen ik daar in 2016 mee begon waren er maar tien mensen op de hele planeet die dit deden.’ zegt ze.

In 2021 verkocht Liesje ongeveer 1000 patronen aan gemiddeld 11 euro per stuk. Daarmee verdient ze 5 keer minder dan toen ze – ook in bijberoep – werkte als freelance patroontekenaar.

Foto van naaidocent en lingeriepatroontekenaar Liesje de Bruyn
Liesje de Bruyn

‘Ik weet dat ik hier nooit van ga kunnen leven en dat is oké,’ zegt Liesje ‘ik heb een vast inkomen via mijn hoofdberoep. Dat ik via mijn webshop mijn passie kan delen, volledig op mijn eigen voorwaarden, vind ik veel belangrijker. Bovendien word ik, naar mijn gevoel, nu eerlijker vergoed dan in de mode-industrie, waar alles zo goedkoop mogelijk moest.’

Lees ook het verhaal van copywriterscoach Laurens, nog een ondernemer met een bijzondere niche.

LEES MEER ...

Nichepreneurs

Zes maand geleden koos ik mijn niche: copywriter voor de petfoodsector. Natuurlijk was ik bang dat ik er klanten door zou verliezen, maar naar het schijnt werkt dat juist omgekeerd.

Lees meer >